ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Μετά το iPod: H Apple φέρνει στο σπίτι το
HomePod

H Apple θα διαθέσει τον Δεκέμβριο σε τρεις επιλεγμένες μεγάλες αγγλόφωνες αγορές το HomePod, ένα ηχείο 18 εκατοστών που φέρει ενσωματωμένη την τεχνολογία της Siri ώστε να ακούει τις προφορικές προσταγές του χρήστη και να αναπαράγει μουσική από την συνδρομητική υπηρεσία Apple Music.

 

Εκτός από μουσική, η Siri στο HomePod μπορεί να αναγγέλλει ειδήσεις, αποτελέσματα αθλητικών αγώνων ή την πρόβλεψη του καιρού, να στέλνει μηνύματα ή να χειρίζεται άλλες, συμβατές, συσκευές στο σπίτι -τα φώτα, τους θερμοστάτες κ.ά. Εντούτοις, η Apple δεν αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε αυτές τις ιδιότητες του HomePod, εστιάζοντας στις ικανότητες της συσκευής στην απόδοση του ήχου.

 

Το HomePod βασισμένο στο τσιπ Α8, είναι ένα μεγάλο woofer με τεχνολογία ικανή να του επιτρέψει να αποδίδει τον ήχο ανάλογα με το χώρο στον οποίο βρίσκεται (spatial awareness). Επίσης φέρει στη βάση του έξι μικρόφωνα που αναλαμβάνουν να πιάσουν τις εντολές προς τη Siri «ακόμα και όταν παίζει δυνατά μουσική και ο ομιλητής βρίσκεται στην άλλη άκρη του δωματίου».

 

Η Apple δεν έδωσε πολλά παραδείγματα ιδιαίτερων ικανοτήτων του HomePod. Αναφέρθηκε στη δυνατότητά του να καταγράφει τις μουσικές προτιμήσεις του ακροατή ("Hey Siri, I like this song", μου αρέσει αυτό το τραγούδι!) και να απαντά σε σχετικές προφορικές ερωτήσεις σε φυσική γλώσσα ("Hey Siri, who's the drummer in this?", ποιος παίζει ντραμς σε αυτό το τραγούδι;).

 

Το HomePod θα πωλείται αντί 349 δολαρίων στις ΗΠΑ, ενώ η τιμή για την Αυστραλία και την Αγγλία δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Για τη λειτουργία του, απαιτείται τουλάχιστον iPhone 5S ή νεότερο μοντέλο iPhone με iOS 11 (το setup της συσκευής γίνεται φέροντας σε μικρή απόσταση το iPhone στο HomePod).

 

Τέλος, η Apple έκανε μια μικρή αναφορά στο θέμα της προστασίας του απορρήτου, λέγοντας ότι το HomePod θα στέλνει οποιαδήποτε πληροφορία στους διακομιστές της Apple μόνο όταν αναγνωρίσει ότι η εντολή "Hey Siri" προέρχεται από το σπίτι ("locally on the device"), και η επικοινωνία θα γίνεται σε κρυπτογραφημένη μορφή, με ένα ανώνυμο αναγνωριστικό Siri.

 
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options