ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

53 εκατ. ευρώ για την "Femme Assise" του
Πάμπλο Πικάσο

Όλα τα Μουσεία του κόσμου, από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης μέχρι την Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ του Λονδίνου, θα ήθελαν οι τοίχοι τους να κοσμούνται με ένα από τα κυβιστικά έργα του Πικάσο, τον πίνακα «Femme Assise» (1909) που πωλήθηκε από τον Οίκο Sotheby's, στο Λονδίνο, έναντι 53 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Η τιμή πώλησης ξεπέρασε κατά περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ την αρχική εκτίμηση πώλησης.

 

Ο Οίκος δημοπρασιών χαρακτήρισε το έργο ως «τον μεγαλύτερο κυβιστικό πίνακα που βγήκε στην αγορά εδώ και δεκαετίες». Σύμφωνα με ειδικούς, στον πίνακα απεικονίζεται η αγαπημένη του Πικάσο, Φερνάντε Ολιβιέ.

 

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο», δήλωσε η Έλενα Νιούμαν επικεφαλής του τμήματος Ιμπρεσιονισμού και Μοντέρνας Τέχνης του Οίκου, καθώς όπως είπε η μεγάλη πλειοψηφία των έργων της κυβιστικής περιόδου βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε διάφορα Μουσεία του κόσμου. Σύμφωνα με την ίδια, τα κυβιστικά έργα του Πικάσο θεωρούνται από τα πλέον σημαντικά και πρωτοποριακά της περιόδου αυτής, καθώς σηματοδότησαν αυτό που επρόκειτο να συμβεί στη σύγχρονη τέχνη.

 

Ο κυβισμός, που τα θέματά του αναλύονται σε γεωμετρικά σχήματα και ενώνονται με έναν αφηρημένο τρόπο, θεωρείται ένα από τα πιο επαναστατικά κινήματα στη σύγχρονη τέχνη.

 

Ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα και θεωρείται ο πρόδρομος για την σύγχρονη αφηρημένη τέχνη.

 

Ο πρώην ιδιοκτήτης του πίνακα, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, τον είχε αγοράσει το 1973 σε δημοπρασία του ίδιου Οίκου έναντι περίπου 430.000 ευρώ.
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options