ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

T. Μέι: "Θέλουμε να μείνετε" - Ανοικτή
επιστολή στους Ευρωπαίους που ζουν
στη Βρετανία

Μέσω ανοικτής επιστολής απευθύνεται η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι στα 3 εκατομμύρια πολιτών κρατών - μελών ΕΕ που ζουν στη χώρα, ζητώντας τους να μείνουν στη Μεγάλη Βρετανία.

 

Η κ. Μέι δηλώνει ότι Λονδίνο και Βρυξέλλες βρίσκονται «πολύ κοντά» σε συμφωνία για τα δικαιώματα των πολιτών.

 

Στην επιστολή, η Βρετανή πρωθυπουργός υπόσχεται ότι η διαδικασία για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στο Η.Β. θα οργανωθεί με σαφή και απλό τρόπο τον οποίο οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν μέσα από την συμμετοχή τους στη νεοσύστατη Ομάδα Εργασίας για την διαδικασία εγγραφής, η οποία θα έχει τακτικές συναντήσεις ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η κάλυψη των αναγκών των πολιτών που αφορά. 

 

Μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σημειώνει: «Σήμερα πηγαίνω στις Βρυξέλλες και γνωρίζω ότι πολλοί περιμένουν από μας, τους ηγέτες των 28 εθνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δείξουμε ότι δίνουμε προτεραιότητα στους πολίτες. Υπήρξα σαφής καθόλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ότι τα δικαιώματα των πολιτών είναι η πρώτη μου προτεραιότητα.  Και γνωρίζω ότι και οι άλλοι ηγέτες έχουν τον ίδιο στόχο: να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στην Ε.Ε. και των Βρετανών πολιτών που ζουν σε κράτη-μέλη της Ένωσης», αναφέρει.

 

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το θέμα αυτό παραμένει ψηλά στις προτεραιότητές μας, ότι είμαστε ενωμένοι σε ο,τι αφορά τις βασικές αρχές και ότι τις ερχόμενες εβδομάδες θα επικεντρωθούμε στην επίτευξη συμφωνίας που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων εδώ στη Μ. Βρετανία αλλά και στην Ε.Ε.

 

«Σχεδιάζουμε μια απλοποιημένη ψηφιακή διαδικασία για όσους επιθυμούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν το καθεστώς του μονίμως εγκατεστημένου στη Μ. Βρετανία στο μέλλον.  Η διαδικασία θα είναι σχεδιασμένη για να διευκολύνει τους αιτούντες και θα είμαστε συνεχώς σε επαφή μαζί του σε κάθε βήμα», καταλήγει η πρωθυπουργός του Η.Β.

 
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options