ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Οι περισσότεροι υπουργοί
συμφωνούν να υπάρξει μεταβατική
περίοδος για το Brexit

Οι περισσότεροι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης είναι πεπεισμένοι για την ανάγκη να υπάρξουν μεταβατικές συμφωνίες για να περιοριστεί η αναστάτωση που θα προκληθεί από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

 

Ο Χάμοντ, ο οποίος υποστήριξε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ κατά το δημοψήφισμα τον περασμένο χρόνο, θεωρείται υπέρμαχος του αποκαλούμενου "μαλακού Brexit" μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, καθώς τάσσεται υπέρ του να δοθεί προτεραιότητα στις εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ αντί του να περιοριστεί η μετανάστευση.

 

Ο Χάμοντ, ο οποίος έχει επανειλημμένως τονίσει την ανάγκη για μια μεταβατική συμφωνία, δήλωσε: "πριν από πέντε εβδομάδες η ιδέα για μια μεταβατική περίοδο φαινόταν μια νέα έννοια. Νομίζω ότι τώρα θα διαπιστώνατε ότι σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο παραδέχεται ότι θα υπάρξει κάποιο είδος μετάβασης", είπε ο Χάμοντ στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

 

"Βρισκόμαστε σε μια πραγματική διαδικασία τώρα με την έναρξη των διαπραγματεύσεων και θεωρώ ότι θα δείτε το υπουργικό συμβούλιο να συσπειρώνεται γύρω από μια θέση που μεγιστοποιεί το διαπραγματευτικό μας πλεονέκτημα και εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη Βρετανία".

 

Ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις αναμένεται σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες για έναν πρώτο γύρο συνομιλιών για το Brexit.
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options