ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Κρ. Λίντνερ: Απέλαση για τα
ασυνόδευτα προσφυγόπουλα όταν
εγκληματούν

Η Γερμανία πρέπει να είναι σε θέση να απελαύνει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες που διαπράττουν εγκλήματα, εάν μπορεί να εντοπίσει τις οικογένειές τους, υποστήριξε ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο ηγέτης του νεοφιλελεύθερου κόμματος Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), σε συνέντευξή του στη "Bild am Sonntag".

 

Ο Λίντνερ έκανε το σχόλιο αυτό εν μέσω της εντεινόμενης δημόσιας συζήτησης για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες μετά τον θάνατο μιας Γερμανίδας έφηβης έπειτα από μια επίθεση με μαχαίρι, που η αστυνομία γνωστοποίησε αργότερα ότι διέπραξε το πρώην αγόρι της, ένας 15χρονος Aφγανός πρόσφυγας τον οποίο είχε υποδεχθεί η Γερμανία στις αρχές του 2016.

 

Ο Κρίστιαν Λίντνερ υποστήριξε ότι οι γερμανικές αρχές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να απελαύνουν ασυνόδευτους ανήλικους που προβάλλουν αντίσταση σε «μέτρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα» ή προκαλούν προβλήματα ή επιδεικνύουν παραβατικότητα, στην περίπτωση που μπορούν να εντοπίσουν τις οικογένειές τους στις πατρίδες τους.


Το κορίτσι που δολοφονήθηκε είχε υποβάλει καταγγελία λίγες μέρες νωρίτερα, κατηγορώντας τον αφγανό έφηβο ότι την παρενοχλούσε και την απειλούσε επειδή τον χώρισε, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

Ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών που μπήκαν στη Γερμανία τους πρώτους δέκα μήνες του 2017 μειώθηκε σημαντικά, στους 8.107 από τους σχεδόν 35.939 το 2016 και τους 22.255 το 2015, σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (BAMF).
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options