ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Γιούνκερ: Παράθυρο ευκαιρίας για
την Ε.Ε. μετά από 10 χρόνια κρίσης

«Ο άνεμος επέστρεψε στα πανιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οφείλουμε να τον εκμεταλλευθούμε. Ενα παράθυρο ευκαιρίας έχει ανοίξει σήμερα, δέκα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, και δεν θα μείνει ανοικτό για πάντα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρουσιάζοντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το όραμά του για την αναγέννηση της Ε.Ε..

 

Ακόμη, τόνισε ότι «είναι τώρα η ώρα να οικοδομήσουμε μία περισσότερο ενωμένη, περισσότερο ισχυρή και περισσσότερο δημοκρατική Ευρώπη για το 2025».

 

Μεταξύ άλλων, ο Γιούνκερ δήλωσε «σοκαρισμένος» από το σκάνδαλο της παραποίησης των τιμών των εκπομπών ρύπων από την αυτοκινητοβιομηχανία και διατύπωσε την απαίτηση για καθαρά αυτοκίνητα στο μέλλον.

 

Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση σχεδιάζει μία ευρωπαϊκή βιομηχανική στρατηγική που θα αποτελέσει εγγύηση για ανταγωνιστικές βιομηχανίες.

 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εστίασε και στην ανάγκη η Ε.Ε. να ξεκινήσει εμπορικές συνομιλίες με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει τις νέες εμπορικές συμφωνίες έως το 2019.

 

Επίσης, προανήγγειλε τη θέσπιση λεπτομερούς ελέγχου για τις ξένες επενδύσεις σε στρατηγικής σημασίας τομείς και επιχειρήσεις της Ε.Ε..
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options