ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Φιλίπ: Η εργασιακή μεταρρύθμιση θα
προχωρήσει

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, δήλωσε σήμερα ότι λαμβάνει υπόψη του τις διαδηλώσεις κατά του σχεδίου του για μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα, αλλά δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην υλοποίησή του.

 

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες στο δρόμο στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT. Ωστόσο, η συμμετοχή στις διαδηλώσεις ήταν μικρότερη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

 

Έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση παρουσίασε τον περασμένο μήνα το σχέδιό της για μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την θέσπιση ανώτατου ορίου στις αποζημιώσεις για απολύσεις που θα κρίνονται άδικες, ενώ δίνει στις εταιρείες μεγαλύτερη ελευθερία προσλήψεων και απολύσεων.

 

Ο Φιλίπ είπε ότι ενώ λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις διαδηλώσεις, το αποτέλεσμα των φετινών εκλογών έδειξε μια προθυμία των Γάλλων πολιτών να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις.

 

«Ακούω και δίνω προσοχή. Αλλά επιτρέψτε μου να δηλώσω ότι όταν οι Γάλλοι ψηφίζουν έχουν το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Και οι μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσουμε είχαν ανακοινωθεί από τον πρόεδρο προεκλογικά» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options