ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως
πρωτεύουσα του Ισραήλ ο Τραμπ

Την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του.

 

Ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε επίσης ότι έδωσε εντολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έναρξη των διαδικασιών μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, αμέσως μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, υπέγραψε εντολή με την οποία αναβάλλεται η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ για έξι μήνες.

 

Όπως σημείωσε, η καθυστέρηση της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας δεν βοήθησε στην επίτευξη ειρήνης, ενώ επεσήμανε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να καθορίσει από μόνο του την πρωτεύουσα του.

 

Τόνισε επίσης ότι η Ιερουσαλήμ πρέπει να παραμείνει ιερός χώρος για τις τρεις μεγάλες θρησκείες. Σημειώνεται ότι η πόλη αποτελεί ιερό τόπο με θρησκευτικά μνημεία εβραϊκού, χριστιανικού και ισλαμικού ενδιαφέροντος.

 

Ο κ. Τραμπ επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βαθιά δεσμευμένες στην προσπάθεια για τη διευκόλυνση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, αποδεκτής τόσο από τους Ισραηλινούς όσο και από τους Παλαιστίνιους. Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τη λύση των δύο κρατών, εφόσον συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές, τόνισε.

 

Η αναγνώριση από τις ΗΠΑ του συνόλου της πόλης ως πρωτεύουσας του εβραϊκού κράτους αναμένεται να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του Τελ Αβίβ έναντι των διεθνών επικριτών του για τον εποικισμό των Κατεχομένων.

 

 

 
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options