ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Σε υψηλό δεκαετίας το επενδυτικό
κλίμα στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο

Περισσότερο του αναμενόμενου βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο και ανήλθε σε υψηλό δεκαετίας, στην πρώτη επίδοση του σχετικού δείκτη μετά τις εθνικές εκλογές στη Γερμανία πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ερευνητικού ομίλου Sentix.

 

Ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 29,7 μονάδες από τις 28,2 μονάδες του Σεπτεμβρίου. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 28,5 μονάδες. Ο υποδείκτης τρεχουσών συνθηκών ανήλθε στις 41,8 από τις 39,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

 

«Το πρώτο οικονομικό τεστ μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο», ανέφερε ο Sentix σε ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Η παγκόσμια οικονομική μηχανή συνεχίζει να ανεβάζει ταχύτητα». Ο δείκτης προσδοκιών ανήλθε στις 18,3 από τις 17,3 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα.

 

Ο δείκτης για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ανήλθε στις 37,7 από τις 34,0 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον Sentix, η προοπτική μιας συμμαχίας μεταξύ των Συντηρητικών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και των Πρασίνων ύστερα από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζεται θετικά από τους επενδυτές.

 




Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options