ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

S&P: Η πολιτική αστάθεια στη Βρετανία
θα πλήξει την ανάπτυξη

Η πολιτική αστάθεια της Βρετανίας πιθανόν να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη φέτος και δεν υπάρχει ένδειξη ότι η εκλογική μάχη της περασμένης εβδομάδας, από την οποία δεν προέκυψε αυτοδυναμία, θα σημάνει ένα ηπιότερο Brexit, δήλωσε υψηλόβαθμος οικονομολόγος του οίκου Standard & Poor's (S&P).

 

Ο S&P αξιολογεί το Ηνωμένο Βασίλειο με AA, με αρνητικές προοπτικές, αφού υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας από τη βαθμίδα ΑΑΑ αμέσως μετά την περυσινή ψήφο υπέρ του Brexit.

 

«Για την ώρα, η προοπτική παραμένει αρνητική», δήλωσε ο Ζαν-Μισέλ Σις, επικεφαλής οικονομολόγος του S&P για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, στην ένωση οικονομικών συντακτών στο Παρίσι.

 

«Σε ό,τι αφορά την προοπτική για ανάπτυξη, είναι σαφές ότι τα πράγματα δεν πάνε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η ισχυρή ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016 ίσως ήταν πρόσκαιρη.

 

Η Βρετανία επωφελήθηκε των «καλύτερων χαρακτηριστικών και από τους δύο κόσμους», αμέσως μετά το Brexit, όταν οι εξαγωγείς ενισχύθηκαν από την αδύναμη στερλίνα και οι καταναλωτές δεν είδαν άμεσα τις τιμές να αυξάνονται, δήλωσε, αλλά ο πληθωρισμός αρχίζει τώρα να πλήττει την εγχώρια ζήτηση.

 

Αυτό πιθανόν να ενταθεί μετά τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας όπου η Συντηρητική πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχασε την πλειοψηφία της.

Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options