ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

ΟΟΣΑ: Πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης
2,1% της οικονομίας της Ευρωζώνης

Την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας σε περίπου 3,5% φέτος και στο 3,7% το 2018 από 3% πέρυσι, προβλέπει ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) με την ενδιάμεση έκθεσή του για τις οικονομικές προοπτικές (Interim Economic Outlook) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Οι προβλέψεις αυτές του Οργανισμού είναι ελαφρά βελτιωμένες σε σχέση με την έκθεση του Ιουνίου. Για την Ευρωζώνη, ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του στο 2,1% για φέτος (από 1,8% τον Ιούνιο) και στο 1,9% για το 2018 (από 1,8%) έναντι 1,8% το 2016.

 

Η ανοδική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έχει γίνει πιο συγχρονισμένη μεταξύ των χωρών, σημειώνει ο ΟΟΣΑ, αλλά προειδοποιεί ότι δεν έχει ακόμη διασφαλισθεί μία ισχυρή και διατηρήσιμη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξή της. «Η ανάκαμψη των επιχειρηματικών επενδύσεων και του εμπορίου παραμένει χαμηλότερη από αυτή που απαιτείται για να διατηρηθεί μία υγιής αύξηση της παραγωγικότητας. Οι αυξήσεις των μισθών είναι απογοητευτικές, κρατώντας τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα», αναφέρει η έκθεση.

 

«Στην Ευρωζώνη, η αύξηση του ΑΕΠ ξεπέρασε τις προσδοκίες στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και απέκτησε ευρύτερη βάση μεταξύ των χωρών της, σε ένα περιβάλλον αύξησης των ποσοστών απασχόλησης, χαλαρής νομισματικής πολιτικής και μειωμένης πολιτικής αβεβαιότητας», σημειώνει ο ΟΟΣΑ, προσθέτοντας ότι «η επίπτωση από την πρόσφατη ανατίμηση του ευρώ στη δραστηριότητα αναμένεται να είναι περιορισμένη».
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options