ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Αντιμέτωπος με «ανησυχητικό
αδιέξοδο» για το θέμα των
οικονομικών υποχρεώσεων του
Λονδίνου ο Μ. Μπαρνιέ

Αντιμέτωπος με «ανησυχητικό αδιέξοδο» για το θέμα των οικονομικών υποχρεώσεων του Λονδίνου ενόψει του διαζυγίου Ευρωπαϊκής Ενωσης - Ηνωμένου Βασιλείου, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ έκανε ωστόσο την κατηγορηματική διαπίστωση ότι η «αποφασιστική πρόοδος» τους ερχόμενους μήνες είναι εφικτή και εξαρτάται από την ύπαρξη «πολιτικής βούλησης».

 

«Παραμένω πεπεισμένος ότι, εάν υπάρξει πολιτική βούληση, μπορούν να γίνουν αποφασιστικά βήματα τους προσεχείς δύο μήνες», είπε ο Μισέλ Μπαρνιέ μετά την ολοκλήρωση του πέμπτου γύρου των συνομιλιών στις Βρυξέλλες για τους όρους του Brexit.

 

Ο πέμπτος γύρος συνομιλιών δεν επέτρεψε να γίνουν σημαντικά βήματα, παραδέχθηκε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής. «Αυτήν την εβδομάδα, εργασθήκαμε σε εποικοδομητικό πνεύμα, διευκρινίσαμε ορισμένα σημεία, ωστόσο δεν κάναμε μεγάλα βήματα προς τα εμπρός», εξήγησε.

 

Κατά συνέπεια ο Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να προτείνει στους ηγέτες των υπολοίπων 27 χωρών - μελών της Ε.Ε. την έναρξη του επόμενου σταδίου συνομιλιών σχετικά με τη διαμόρφωση της μελλοντικής σχέσης του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της προσεχούς ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

 
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options