ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Αναβάθμιση αξιόχρεου Ιρλανδίας
από τον Fitch σε "Α"

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε εχθές κατά μία βαθμίδα το κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας, από A- σε Α, με σταθερή προοπτική, επικαλούμενος τη «σθεναρή ανάπτυξη» της ιρλανδικής οικονομίας και την «επάνοδο σε δημοσιονομικό πλεόνασμα».


Η κίνηση του οίκου αξιολόγησης είναι ασυνήθιστη για μια χώρα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και ενδέχεται να ενισχύσει τα κυβερνητικά κόμματα.


Η ιρλανδική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με αδιάλειπτο ρυθμό, κατά σχεδόν 7% του ΑΕΠ τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2015, ένα ποσοστό το οποίο «είναι το πιο υψηλό μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών», ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας σε σχετική ανακοίνωσή του.


Σύμφωνα με τον οίκο, ο λόγος δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ ανερχόταν στο 96,6% στα τέλη της περασμένης χρονιάς - ο Fitch προέβλεπε προηγουμένως ότι θα κυμαινόταν περί το 105% - υποχωρώντας αισθητά από το ιστορικό υψηλό του, το 120% του 2012. Ο λόγος δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ στην Ιρλανδία μπορεί να μειωθεί ακόμη και στο 70% ως το 2024, σύμφωνα με τον οίκο.
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options