ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις χώρες της
Ασίας για την ταχύτατα αυξανόμενη
γήρανση του πληθυσμού

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κάλεσε τις ασιατικές οικονομίες να αποφύγουν το παράδειγμα της Ιαπωνίας και να δράσουν έγκαιρα για την ταχύτατα αυξανόμενη γήρανση των πληθυσμών τους, προειδοποιώντας ότι τμήματα της περιοχής κινδυνεύουν "να γεράσουν προτού πλουτίσουν". Η Ασία είχε σημαντικές δημογραφικές απολαβές σε προηγούμενες δεκαετίες, αλλά η τάση του αυξανόμενου αριθμού των ηλικιωμένων θα μετατραπεί σε δημοσιονομικό βάρος για την ανάπτυξη, τονίζει το ΔΝΤ στην οικονομική έκθεση για την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού.

 

"Η προσαρμογή στη γήρανση (του πληθυσμού) ενδεχομένως να αποβεί μεγάλη πρόκληση για την Ασία, καθώς οι πληθυσμοί που ζουν σε σχετικά χαμηλά κατά κεφαλήν εισοδηματικά επίπεδα σε πολλά μέρη της περιοχής γερνούν με μεγάλη ταχύτητα", γράφει η έκθεση, προσθέτοντας ότι "μερικές χώρες στην Ασία γερνούν προτού πλουτίσουν". Ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού στην Ασία προβλέπεται να πέσει στο μηδέν έως το 2050, και το μερίδιο του πληθυσμού που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία - ποσοστό που τώρα βρίσκεται στο απόγειό του - θα μειώνεται σταθερά τις επερχόμενες δεκαετίες, είπε η αναφορά.

 

Το μερίδιο του πληθυσμού που είναι 65 ετών και άνω θα αυξηθεί γρήγορα, και έως το 2050 θα έχει φθάσει δυόμισυ φορές σχεδόν παραπάνω από τα σημερινά επίπεδα, αναφέρει η έκθεση, το οποίο σημαίνει πως το δημογραφικό αυτό θέμα μπορεί να αφαιρέσει 0,1 ποσοστιαία μονάδα από την ετήσια παγκόσμια ανάπτυξη τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

 
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options