ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

ΠΟΥ: Η χολέρα έχει στοιχίσει τη ζωή 34
ανθρώπων στην Υεμένη-2.000 ύποπτα
κρούσματα σε 11 ημέρες

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη χολέρα ενώ καταγράφηκαν 2.022 κρούσματα μέσα σε μόλις 11 ημέρες στην Υεμένη, μια χώρα η οποία συνεχίζει να σπαράσσεται από τον πόλεμο, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

 

«Υπήρξαν 34 θάνατοι που οφείλονται στη χολέρα και 2.022 κρούσματα οξείας διάρροιας σε 9 επαρχίες της Υεμένης μεταξύ της 27ης Απριλίου και της 7ης Μαΐου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος του ΠΟΥ στη Σαναά.

 

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (M?decins sans fronti?res, MSF) εξέφρασε εξάλλου την έντονη ανησυχία της σήμερα για τον «αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων χολέρας και οξείας διάρροιας» στην Υεμένη, διευκρινίζοντας σε μια ανακοίνωσή της ότι προσέφερε φροντίδες από τα τέλη του Απριλίου σε εκατοντάδες ανθρώπους σε πέντε επαρχίες.

 

«Ανησυχούμε ότι η ασθένεια εξαπλώνεται και ξεφεύγει από κάθε έλεγχο», δήλωσε ο Σιντζίρο Μουράτα, επικεφαλής της αποστολής των MSF στην Υεμένη.

 

Ο Μουράτα απηύθυνε έκκληση να δοθεί «ταχεία υποστήριξη» στις υποδομές υγείας που παραμένουν σε λειτουργία στη χώρα και να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό «επειγόντως προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας».

 

Επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας της Υεμένης, η ΜΚΟ έκανε λόγο για 310 ύποπτα κρούσματα μόνο στην πρωτεύουσα Σαναά, όπου η υγειονομική κατάσταση επιδεινώνεται από μέρα σε μέρα εξαιτίας μιας απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα οι οποίοι ζητούν να τους καταβληθούν δεδουλευμένα και των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν σήμερα.
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options