ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

ΟΗΕ: Η αύξηση των επισιτιστικών
κρίσεων παγκοσμίως πυροδοτεί τη
μετανάστευση

Όσο περισσότεροι άνθρωποι στερούνται τροφίμων τόσο πιθανότερο είναι να επιλέγουν την μετανάστευση, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα την ώρα που η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη ταυτόχρονα με τέσσερις πιθανούς λιμούς για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της.


Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν μια χώρα αυξάνεται κατά 1,9% για κάθε ποσοστιαία αύξηση της διατροφικής ανασφάλειας, αναφέρει στην έκθεσή του το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ, η οποία για πρώτη φορά εξετάζει τη σχέση του λιμού με τη μετανάστευση.

 

Οι παρατεταμένες συγκρούσεις επίσης ωθούν περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με την προσφυγική ροή να αυξάνεται κατά 0,4% για κάθε επιπλέον χρόνο πολέμου, αναφέρεται στην έκθεση.

 

"Κατανοώντας τους λόγους που υποχρεώνουν τους ανθρώπους να μεταναστεύουν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο της υποχρεωτικής μετανάστευσης και να βρούμε τι μπορεί να γίνει για να πάψουν να υποφέρουν αυτοί οι άνθρωποι", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του WFP Ντέιβιντ Μπίσλεϊ.

 
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options