ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Πρώτη παρουσίαση ανέκδοτων έργων
του Μάνου Χατζιδάκι
 

Στο πλαίσιο του Τριετούς Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), παρουσιάζονται σπουδαία πιανιστικά έργα του εμβληματικού μας συνθέτη, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ: λεωφ. Συγγρού 364 - Καλλιθέα), στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ.

 

Σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Χατζιδάκι, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό τα ανέκδοτα έργα «Ρώμη 1970» και «Πέντε αυτοσχεδιασμοί για πιάνο», τα οποία θα ερμηνεύσουν δύο διακεκριμένοι πιανίστες της νέας γενιάς, ο Στέφανος Θωμόπουλος και ο Θοδωρής Τζοβανάκης. Μαζί τους, θα είναι ο βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς.

 

Ο Μάνος Χατζιδάκις, στα πιανιστικά του έργα, αρθρώνει ένα προσωπικό μουσικό ιδίωμα, συνομιλώντας με την κλασική φόρμα, μέσα από τις αναφορές του σε κλασικούς συνθέτες, αλλά και την ελληνική λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική.

 

Στις 2 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστούν τα έργα: «Ιονική Σουίτα», «Ρώμη 1970», «Για μια μικρή λευκή αχιβάδα», «Ερημιά» και «Το καταραμένο φίδι».

Στις 3 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστούν τα έργα: «Για μια μικρή λευκή αχιβάδα», «Πέντε αυτοσχεδιασμοί για πιάνο», «Ρυθμολογία», «Έξι λαϊκές ζωγραφιές» και «Το καταραμένο φίδι».
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options