ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Συμμετοχή και των «μικρών» στη Black
Friday θέλει η ΕΣΕΕ

Κάλεσμα στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες του εμπορίου να επωφεληθούν της Black Friday απευθύνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), καθώς οι εμπορικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται για την προωθητική ενέργεια της 24ης Νοεμβρίου. 

 

Σε εγκύκλιό της προς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους μέλη της υπενθυμίζει ότι πέρυσι δοκιμάστηκε για πρώτη φορά και στην Ελλάδα η προερχόμενη από το εξωτερικό Black Friday και μάλιστα

με επιτυχία.

 

«Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους αλλά να το επιφυλάξουμε μόνοι μας και για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες», τονίζει.

 

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων στις ΗΠΑ, πραγματοποιούνται εκτεταμένες προσφορές προϊόντων. Στη χώρα μας η Black Friday ήρθε τον περασμένο Νοέμβριο με προσφορές κυρίως σε κλάδους όπως τα ηλεκτρικά είδη και τα προϊόντα τεχνολογίας.

 

Η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι σύμφωνα με την ειδική έρευνα του Ινστιτούτου μικρομεσαίων της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ), η περυσινή δοκιμαστική εφαρμογή προωθητικής ενέργειας αποδείχθηκε επιτυχημένη, καθώς συνέβαλε στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων και στην τόνωση της αγοράς, παρά την εγγύτητα που έχει η ημέρα με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου.

 

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκει την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων εμπορικών επιχειρήσεων στην Black Friday, ενώ για όσους συμμετάσχουν υπενθυμίζει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες.
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options