ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

ΑΑΔΕ: Οι επικαιροποιημένοι και
εμπλουτισμένοι κατάλογοι
οφειλετών του δημοσίου

Ενεργοποιώντας το σχετικό μνημονιακό προαπαιτούμενο, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στη δημοσιότητα επικαιροποιημένους καταλόγους οφειλετών του δημοσίου οι οποίοι αυτή τη φορά είναι εμπλουτισμένοι –τόσο σε επίπεδο φυσικών όσο και σε επίπεδο νομικών προσώπων- με τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ.

 

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων που ανακοινώθηκαν, τα 8909 φυσικά πρόσωπα και τα 14.083 νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στους καταλόγους που αναρτήθηκαν στους καταλόγους της ΑΑΔΕ έχουν συνολικά χρέη περίπου 102 δις. ευρώ. Προϋπόθεση για να δημοσιοποιηθεί το όνομα ενός οφειλέτη ήταν οι οφειλές του να έχουν ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ είτε προς την εφορία είτε προς τον ΕΦΚΑ είτε και προς τις δύο πηγές.

 

Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

 

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί  αναστολή καταβολής των οφειλών του.

 

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

 
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options