ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

13,6 δισ. ο εισπρακτικός στόχος έως το
τέλος 2017

Την είσπραξη ποσού ύψους 13,6 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2017 ζητεί από την ΑΑΔΕ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλαίσιο της αξιολόγησης της απόδοσης της Αρχής.

 

Ειδικότερα, με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών προσδιορίζονται οι εισπρακτικοί στόχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για φέτος, οι οποίοι είναι ίδιοι με εκείνους που τέθηκαν, πέρυσι τον Νοέμβριο με τον προϋπολογισμό του 2017 και όχι όπως αναθεωρήθηκαν οι στόχοι, με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018 και με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, το συνολικό ποσό που καλείται να εισπράξει η ΑΑΔΕ έως το τέλος του 2017 είναι 46.858 εκατ. ευρώ. Μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οι εισπράξεις ήταν 33.284 εκατ. ευρώ και απομένει ποσό ύψους 13.574 εκατ. ευρώ, για τους μήνες Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2017.

 

Η επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων θα κρίνει αν η ΑΑΔΕ πέτυχε στο έργο της συλλογής φόρων, ενώ όπως διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης της επίτευξης των παραπάνω στόχων δεν λαμβάνονται υπόψη τυχόν ποσά τα οποία προήλθαν από τη λήψη παρεμβάσεων που δεν έχουν συνυπολογιστεί στον πίνακα και θα υιοθετηθούν και εφαρμοστούν εντός του έτους 2017.

 

Δηλαδή θα αφαιρούνται από το τελικό αποτέλεσμα τα ποσά που τυχόν οφείλονται σε νέα μέτρα ή παρεμβάσεις που ελήφθησαν εντός του 2017, μετά την κατάρτιση του προϋπολογισμού, τα οποία δεν ήταν γνωστά στην κατάρτιση των στόχων των εσόδων. Συγκεκριμένα:

 

(α) σε περίπτωση παρεμβάσεων αύξησης των εσόδων από τα εισπραχθέντα έσοδα θα αφαιρείται κατά περίπτωση το χαμηλότερο ποσό μεταξύ της αρχικής εκτίμησης και της τελικής ποσοτικοποίησης της απόδοσης των παρεμβάσεων που ελήφθησαν μετά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού, δεδομένου ότι τυχόν υπεραπόδοση αυτών οφείλεται σε ενέργειες και δράσεις της ΑΑΔΕ, ενώ τυχόν αστοχίες και υποεκτέλεση της πραγματικής απόδοσης έναντι των αρχικών εκτιμήσεων δεν αποδίδεται στην ΑΑΔΕ,

 

(β) σε περίπτωση παρεμβάσεων μείωσης των εσόδων σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα έσοδα θα προστίθεται κατά περίπτωση το υψηλότερο ποσό μεταξύ της αρχικής εκτίμησης και της τελικής ποσοτικοποίησης της απόδοσης των παρεμβάσεων που ελήφθησαν μετά την κατάρτιση του προϋπολογισμού.
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options