ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Καταγγελίες για ξυλοδαρμό ΑΜΕΑ
εντός του Οικονομικού Παν/μίου
Αθηνών παρουσία καθηγητών

Ανοικτή επιστολή στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απέστειλε ο Απόστολος Δοξιάδης καταγγέλλοντας τον ξυλοδαρμό ατόμου με ειδικές ανάγκες μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου.

 

Το εν λόγω άτομο ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που οργάνωνε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που προάγει τον εθελοντισμό σε κοινωφελή θέματα.

 

Λίγες ήμερες πριν την εκδήλωση, σύμφωνα με την επιστολή Δοξιάδη, είχαν αναρτηθεί στο πανεπιστήμιό πανό με συνθήματα κατά της ΜΚΟ από τα οποία διαφαινόταν πρόθεση άσκησης βίας.

 

Η εκδήλωση τελικά έγινε, και η βία ασκήθηκε από κάποιους, όχι απλώς κατά του καλεσμένου, συγκεκριμένου ΑΜΕΑ, αλλά και άλλων ομιλητών στην ίδια εκδήλωση.

 

Σύμφωνα με τον κ. Δοξιάδη αυτό έγινε παρουσία και καθηγητών του ιδρύματός οι οποίοι δεν αντέδρασαν.

 

Ο κ. Δοξιάδης στην ανοιχτή επιστολή προς τον πρύτανη ζητά να μάθει εάν συνήλθε το Πρυτανικό Συμβούλιο ή έκανε κάποια ενέργεια σχετικά με το περιστατικό έστω και μετά την προαναγγελθείσα επίθεση.

 

Επισημαίνει ότι οι επιτιθέμενοι δεν ήταν καν φοιτητές του πανεπιστημίου και ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες του αποτρόπαιου περιστατικού, και να εντοπισθούν οι δράστες.

 

Πηγή: skai.gr
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options