ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Έκκληση για φάρμακα και εθελοντές
γιατρούς απευθύνει η "Praksis"

Το πολυιατρείο της ανεξάρτητης μη κυβερνητικής οργάνωσης "Praksis" είναι πάντα πολυάσχολο. Στο κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες της (κοινωνική, νομική, ιατρείο και φαρμακείο), στη συμβολή των οδών Αρκαδιουπόλεως 1 και Αγίου Δημητρίου, δεκάδες ασθενείς σε ανάγκη καταφθάνουν καθημερινά και οι ελάχιστοι γιατροί, κυρίως εθελοντές, προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά, παρέχοντας δωρεάν την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα σε άπορους, ανασφάλιστους, μη έχοντες ΑΜΚΑ, πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Το φαρμακείο της Praksis, εξίσου "πολυσύχναστο" προσπαθεί να συγκεντρώσει τα απαραίτητα φάρμακα για να εξυπηρετήσει και να υποστηρίξει το πολυϊατρείο και τους ασθενείς. Οργανωμένο ηλεκτρονικά, παρακολουθεί τις ελλείψεις στην αποθήκη και προσπαθεί να τις καλύψει, αναζητώντας δωρεές από ιδιωτικά φαρμακεία, συλλόγους, την εκκλησία, από μεμονωμένους πολίτες και φορείς, από τα κοινωνικά ιατρεία, ακόμη και από άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Κατά περιόδους, όπως για παράδειγμα το καλοκαίρι, οι ανάγκες αυξάνονται σε όλες τις κατηγορίες φαρμάκων, αφού οι προσφορές μειώνονται, με κίνδυνο συχνά οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις να μένουν "μετέωροι".

 

Το 2016 το φαρμακείο εξυπηρέτησε 6.500 άτομα και το κόστος των φαρμάκων που χορήγησε σε ασθενείς σε ανάγκη ανήλθε στο ποσό των 200.000 ευρώ. "Οι ανάγκες το καλοκαίρι πάντα είναι αυξημένες, καθώς είναι η περίοδος που παρατηρούνται οι περισσότερες ελλείψεις, αφού οι προσφορές είναι λίγες" δήλωσε στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ η υπεύθυνη λειτουργίας του φαρμακείου της Praksis, Ειρήνη Τζιτζιλή, απευθύνοντας έκκληση για συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού στα γραφεία της οργάνωσης. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και συνεχείς τόσο για τα ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα και τις αντιβιώσεις, όσο και για αυτά των χρόνιων παθήσεων (αντιυπερτασικά, αντιδιαβητικά, αντιαιμοπεταλιακά, αντιλιπιδαιμικά, γαστροπροστασίας, αντιφλεγμονώδη κ.α.), που αφορούν ενήλικες και παιδιά. "Ακόμη και τα ανοιγμένα φάρμακα -αυτά που έχουν τη μορφή χαπιών και όχι υγρών- δεν χρειάζεται να πετιούνται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αρκεί να μην έχουν λήξει" διευκρίνισε.
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options