ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Διαψεύδει το υπ. Υγείας τις
διαδόσεις ότι το επίδομα
ανθυγιεινής εργασίας είναι υπό
διαπραγμάτευση

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων λέγονται και θέλουν υπό διαπραγμάτευση το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο χώρο της υγείας, προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

 

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο τονίζει πως σε απόλυτη συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, δηλώνει κατηγορηματικά, πως η κατάργηση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν είναι αντικείμενο καμίας διαπραγμάτευσης, και η καταβολή του θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και μετά τον Ιούνιο του 2017".

 

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει σαφώς τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Οποιαδήποτε, λοιπόν αναφορά στην ευθυγράμμιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν προοιωνίζει την κατάργηση αλλά την προσαρμογή, αναφέρει.

 

«Η προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος στους εργαζομένους στο χώρο της υγείας, με τη διασπορά ψευδών και ανυπόστατων ερμηνειών, γίνεται από συγκεκριμένους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, με σκοπό την απαξίωση των θετικών εξελίξεων στο χώρο της υγείας που προωθεί η κυβέρνηση, παρά το περιοριστικό δημοσιονομικό πλαίσιο. Είμαστε βέβαιοι, ότι για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι θα τους γυρίσουν την πλάτη» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

 

 
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options