ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Θεατρικές Μουσικές Εφαρμογές 22-23
Απριλίου στο θέατρο act με τον
Α.Κατερινόπουλο

Tο θέατρο act φιλοξενεί στις 18 και 19 Μαρτίου τον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου Θεατρικές και Μουσικές εφαρμογές, με εισηγητή τον μουσικό και performer Ανδρέα Κατερινόπουλο.

 

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 18 ώρες και χωρίζεται σε τρεις κύκλους των 6 ωρών έκαστος. Πραγματοποιείται ένας κύκλος τον μήνα (ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα). Ο κάθε κύκλος διαπραγματεύεται 3 βασικές ενότητες της ομαδικής άσκησης της φωνής, έχει διάρκεια 3 ώρες και οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τον έναν, τους δύο ή και τους τρεις κύκλους. Ωστόσο όσοι ολοκληρώσουν όλους τους κύκλους αποκτούν μια σφαιρικότερη και πιο ολοκληρωμένη γνωριμία με την ομαδική άσκηση της φωνής το τραγούδι και την αγωγή του λόγου στο θέατρο.. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε μουσικούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, και γενικότερα σε όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν την μουσική τους έκφραση, ενώ προηγούμενη μουσική η θεατρική εμπειρία δεν είναι απαραίτητη. Ως μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 15 άτομα και τηρείται σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές κάθε κύκλου.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Ο κύκλος σεμιναρίων μέσω ασκήσεων τεχνικής του λόγου και ομαδικών μουσικών θεατρικών αυτοσχεδιασμών έχει σαν στόχο να αναπτύξει τη φαντασία των συμμετεχόντων, την αισθητική καλλιέργεια, τη δημιουργικότητα μέσω της μουσικής έκφρασης, της κίνησης, του λόγου και του θεάτρου. Εν συντομία ο ηθοποιός – performer μέσω ασκήσεων τεχνικής του λόγου και αυτοσχεδιασμών έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να γυμνάσει το φωνητικό του όργανο σε ένα σύνολο ensemble που τα μέλη του δρουν και αλληλεπιδρούν μέσα σε μια συνθήκη σε συνάρτηση με τον θεατρικό χώρο και χρόνο.

 

Με την ομαδική άσκηση, αποχτάμε πνεύμα συνεργασίας, συνείδηση της συνυπευθυνότητας , επίγνωση της συμπεριφοράς, αίσθημα του συγχρονισμού και συναίσθηση της πειθαρχίας. Από δε τη παρακίνηση του συνόλου των μελών αφυπνίζετε το πνεύμα της άμιλλας, καταργείται η δειλία, η αμφιβολία και το τρακ, για να μπει στη θέση τους το θάρρος, η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και η σιγουριά. Με την ανάδειξη τέλος των ψυχικών αντιδράσεων την αρμονική συνεργασία των πνευματικών και των σωματικών αξιών θα γυμνάσουμε τη φωνή μας κατά τρόπο τέτοιο, που να μας δώσει, στο λιγότερο χρόνο όλες τις ιδιότητες που συνθέτουν μια ωραία και καλογυμνασμένη φωνή.

 

1ος Κύκλος / ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ – ΤΟ ΥΦΟΣ

 

Ανάλυση και ομαδική πρακτική εξάσκηση βασικών φωνητικών ασκήσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη της αντοχής του φωνητικού οργάνου του ηθοποιού - performer. Προσέγγιση σε βασικές ασκήσεις ύφους που θα διευκολύνουν την τοποθέτηση της φωνής του ηθοποιού και τις δυναμικές της και θα διαμορφώσουν την σχέση του με το κείμενο, το θεατρικό χώρο και χρόνο. Η μορφοποιημένη φωνητική ενότητα του Ντελάλη, του μικροπωλητή, του Ορκοδότη, του αγγελέα στο τσίρκο και το ύφος τους. Ομαδικός μουσικός αυτοσχεδιασμός πάνω σε θεατρικό κείμενο σε μουσική του Ανδρέα Κατερινόπουλου.

 

2ος Κύκλος: Κ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ | ΤΟ ΣΩΜΑ ΩΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

 

Ένα ποίημα του Καρυωτάκη, ενδιάμεσοι αυτοσχεδιασμοί με την χρήση μικρών κρουστών και body percussion οδηγούν τον ηθοποιό - performer στον μουσικό αυτοσχεδιασμό βασιζόμενο μόνο στην κίνηση και το σώμα του. Στον δεύτερο κύκλο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν πάνω σε διαφορετικά ρυθμικά σχήματα με στόχο να αναπτυχθεί προοδευτικά η αίσθηση του συνόλου που αποδίδουν το λόγο όχι ατομικά αλλά ομαδικά. Στην ομάδα αυτή, η δράση αποσκοπεί στη δημιουργία συνόλου και όχι αθροίσματος, ενώ το αποτέλεσμα επιδιώκεται με την υπαγωγή των επιμέρους ερμηνευτικών μονάδων σε ένα κοινό πρότυπο, που επιβάλλει ομοιόμορφη χρήση των εκφραστικών μέσων, επομένως απόλυτο συντονισμό.

 

3ος Κύκλος: ΕΚΑΒΗ ΕΝ ΧΟΡΩ | ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

Ένα χορικό από την Εκάβη του Ευριπίδη και ένα παραδοσιακό της Θράκης με ενδιάμεσους αυτοσχεδιασμούς πάνω σε ρυθμικά σχήματα. Στον τρίτο και τελευταίο κύκλο του εργαστηρίου, μέσω μιας πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης του Ανδρέα Κατερινόπουλου και θεατρικών αυτοσχεδιασμών πάνω σε ένα χορικό από την Εκάβη του Ευριπίδη, δίνεται στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές φωνής και λόγου που θα έχουν αναλυθεί στους δύο προηγούμενους κύκλους, δημιουργώντας οι ίδιοι (αναλύοντας το πρωτότυπο) μικρές μουσικές συνθέσεις - performances χρησιμοποιώντας το σώμα και την φωνή με στόχο την δημιουργία ενός καλοκουρδισμένου χορού.

 

Θεατρικές και Μουσικές Εφαρμογές | Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65)

Εισηγητής: Ανδρέας Κατερινόπουλος
1ος κύκλος: Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου 2017
Θεματική 1ου κύκλου: Αγωγή του λόγου | Το ύφος
Διδακτέες Ώρες: 6 ώρες ανά κύκλο (11:00-14:00 Σάββατο και Κυριακή)
Συνολική διάρκεια σεμιναρίου: 18 ώρες, 3 κύκλοι, Μάρτιος 2017 – Μάιος 2017
Κόστος ανά κύκλο: 20 € το άτομο.

 

Επόμενες ημερομηνίες των σεμιναριακών κύκλων
Απρίλιος: Σάββατο 22 - Κυριακή 23
Μάιος: Σάββατο 20 - Κυριακή 21

 

Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων : 6946649080
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

facebook: Act Theater Patras

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Πελοπόννησος, pelop.gr , thebest.gr, Brainbow, Τέταρτο, newsplus.gr,άρωμα FM, all4fun.gr,tipografeio.gr, presspop.gr, debop.gr, inculture.gr, patrasevents.gr, Sidoux cafe, City music cafe, Tag,Δίηχο, everest.
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options