ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Σεμινάριο κουκλοθέατρου για
ενήλικες - Σάββατο 27 και Κυριακή 28
Μαΐου στο θέατρο Act

Σεμινάριο κουκλοθέατρου για ενήλικες (εκπαιδευτικούς, επιμορφωτές, θεατρολόγους, γονείς) το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Μαΐου 2017 / 10.30 – 13.30 στο Θέατρο Act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65). Σχεδιάστρια προγράμματος / Εισηγήτρια: Κορίνα Κοτσίρη. Στόχος του εργαστηρίου είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας κούκλας - χαρακτήρα και η τεχνική εμψύχωσή της για μαθησιακούς λόγους.

 

Τι σημαίνει εμψύχωση ενός αντικειμένου και πότε ειναι δυνατή; Υπάρχει η γραμματική της κίνησης μιας κούκλας; Πότε μια κούκλα έχει χαρακτήρα και πώς δημιουργείται; Τι πρέπει να γνωρίζω για να έχω τη μέγιστη αλληλεπίδραση με τα παιδιά;

 

Η κούκλα στα χέρια ενός δασκάλου ή ενός γονέα είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο καθώς η χρήση του έμμεσου αντικειμένου δυναμώνει την επικοινωνία και αποτελεί ενδιάμεσο φορέα συναισθημάτων και μηνυμάτων. Μέσω της κούκλας ο ενήλικας μπορεί να παρακινήσει, ν΄ αφηγηθεί ,να διδάξει, να ψυχαγωγήσει ενώ το παιδί εκφράζει τα συναισθήματά του, μοιράζεται τις σκέψεις του, αφομοιώνει αξίες και κανόνες. Η κούκλα μπορεί να γίνει ταυτόχρονα πομπός και δέκτης πληροφοριών γιατί η κούκλα και το παιδί έχουν μια σχέση αλληλεπίδρασης.

 

Ο κάθε μαθητής του σεμιναρίου

 

• Δημιουργεί απ΄την αρχή μια κούκλα μάπετ (τύπος κούκλας που προσαρμόζεται σαν γάντι στο χέρι του χειριστή με τη δυνατότητα να ανοιγοκλείνει το στόμα κατά την ομιλία).
• Μαθαίνει το τρόπο χειρισμού της συγκεκριμένης κούκλας δηλαδή:
- την τοποθέτηση της κούκλας στο χέρι και τη σωστή θέση του χειριστή
- τον τρόπο που η κούκλα μιλάει και πώς αλλάζει φωνή
- την απόδοση συναισθημάτων μέσω της κίνησης της κούκλας
- τις κινήσεις που της επιτρέπονται πίσω από ένα κουκλόσπιτο και τα οπτικά εφέ που μπορεί να δημιουργήσει τη μετάβαση του χειριστή από κούκλα- χαρακτήρα σε φυσικό πρόσωπο και το αντίθετο. Παίζοντας φανερά. Παίζοντας σε ντουέτο.
- τη σχέση της κούκλας με άλλες κούκλες και αντικείμενα.
- το στήσιμο μιας θεατρικής πράξης .

 

Σκοπός του εργαστηρίου είναι ο κάθε μαθητής να δημιουργήσει μια κούκλα και μέσω των θεατρικών ασκήσεων να διαμορφώσει την προσωπικότητα της.

 

Αυτοσχεδιασμοί ομαδικοί ή σε ντουέτα, θεατρικές πράξεις πίσω και μπροστά απ΄το κουκλόσπιτο συντελούν αφενός στην εξάσκηση της τεχνικής εμψύχωσης της κούκλας αλλά και στην ανακάλυψη στοιχείων που βοηθούν στη σύνθεση του χαρακτήρα της κούκλας όπως το φύλο, το όνομα,την καταγωγή, ηλικία, αναμνήσεις και συναισθήματα. Η κούκλα έτσι σταδιακά απελευθερώνεται από τον εμψυχωτή και αποκτά μια μορφή αυτονομίας.

Τέλος συζητάμε τη σχέση κοινού - κούκλας και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης της τέχνης του κουκλοθέατρου, από φύση πολυδιάστατη, ώστε να γίνει μια ωφέλιμη δραστηριότητα που να συντελεί ουσιαστικά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού.

 

Σχεδιάστρια προγράμματος / Εισηγήτρια: Κορίνα Κοτσίρη

Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Μαΐου 2017 / 10.30 – 13.30
Κόστος συμμετοχής : 35 €

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τα υλικά για την κατασκευή της κούκλας παρέχονται δωρεάν.

Πληροφορίες – συμμετοχές: 6977545994 και 6936122263 και στο  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

 
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options