ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Δήμος Πατρέων: Η πραγματικότητα
για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Από το Δήμο Πατρέων σε δελτίο Τύπου που εξεδόθη επισημαίνεται ότι: "H κυβερνητική παράταξη της Ρ.Α.Π. με περίσσιο θράσος καταλογίζει ευθύνες στο Δήμο για την αδειοδότηση και εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.


Ο Δήμος δεν αδειοδοτεί -όπως πολύ καλά γνωρίζουν- την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών. Τις άδειες εγκρίνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.


Οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας, όπως και γραπτώς τούς επισημαίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν έχουν δικαίωμα ελέγχου της λειτουργίας των κεραιών, παρά μόνο τον έλεγχο στατικότητας των κτιρίων.


Για άλλη μια φορά προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες που βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο Δήμο.


Τους θυμίζουμε λοιπόν, αυτό που και οι ίδιοι γνωρίζουν, ότι η κυβέρνηση διατηρεί αναλλοίωτο το νομοθετικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τους μονοπωλιακούς ομίλους του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, θυσιάζοντας την ποιότητα ζωής και την υγεία του λαού, για τα κέρδη τους.


Η Δημοτική Αρχή έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26 Απρίλη 2017, ενημερώνοντας ότι εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, έχουν «κληρονομηθεί» από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, 166 κεραίες κινητής τηλεφωνίας.


Στην παρούσα φάση, ολοκληρώνεται η διαδικασία του αναγκαίου διαλόγου και συνεννόησης με τους φορείς και το Κίνημα και το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να δίνει το παρόν στον αγώνα για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει την ασύδοτη εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και την απομάκρυνση των κεραιών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού μας."
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options