ημερολόγιο
Business News - Το βήμα των επιχειρήσεων.
Στείλτε μας τα νέα σας στο info@newsplus.gr
main menu

Αύξηση 9% στον κύκλο εργασιών της Aegean
στο εννεάμηνο

Αυξημένος κατά 9% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2016, ήταν στο αντίστοιχο φετινό διάστημα ο κύκλος εργασιών του Ομίλου της Aegean Airlines, ο οποίος ανήλθε στα 896,3 εκατ. ευρώ.

 

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας έφτασαν στα 101,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 40% και ανήλθαν σε 71,7 εκατ. ευρώ. Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της εταιρείας έφτασε στα 128 εκατ. ευρώ.

 

Κατά το τρίτο και ισχυρότερο τρίμηνο του έτους, τα ενοποιημένα έσοδα της Aegean ανήλθαν σε 445,6 εκατ. ευρώ και ήταν ενισχυμένα κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων έφτασαν στα 128,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 91,7 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα κατά 23% σε σχέση με το 2016. Η μέση πληρότητα των αεροσκαφών ενισχύθηκε σημαντικά, φτάνοντας στο 87,6% από 83,7% πέρυσι.

 

Η ενίσχυση των πληροτήτων και του μέσου εσόδου ανά πτήση, ήταν το αποτέλεσμα των προσαρμογών που έγιναν στο δίκτυο της Aegean, αλλά και της εμπορικής πολιτικής και των επενδύσεων της εταιρείας στις αγορές του εξωτερικού. Όλα αυτά μαζί, οδήγησαν σε σημαντική βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος, με αύξηση κατά 22% των λειτουργικών κερδών (EBITDA), τα οποία ανήλθαν σε 138,5 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

 

Οι καθαρές λειτουργικές ροές της εταιρείας ανέβηκαν στα 156,9 εκατ. ευρώ, από 92,3 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2016. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της Aegean να διαμορφωθούν στα 371 εκατ. ευρώ στις 30.09.2017.

 

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η Aegean και η Olympic Air μετέφεραν συνολικά 10,2 εκατ. επιβάτες, εκ των οποίων 4,6 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και 5,6 εκατ. στο δίκτυο εξωτερικού.

 

H επιβατική κίνηση εξωτερικού από την Αθήνα αυξήθηκε κατά 14%, με την Aegean να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των παραδοσιακών και των καινούργιων προορισμών. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης προήλθε από την αναδιάταξη και «ωρίμανση» του δικτύου της, που σε συνδυασμό με την βελτιωμένη ζήτηση για την Ελλάδα, οδήγησε σε σημαντικά υψηλότερες πληρότητες.

 

«Το τρίτο τρίμηνο, συνεχίστηκε η δυναμική της καλοκαιρινής περιόδου, πετυχαίνοντας ιστορικά υψηλές πληρότητες και σημαντικά ενισχυμένη κερδοφορία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και συμπλήρωσε: «Με την επένδυσή μας στην ενίσχυση των άμεσων συνδέσεων προς τον κόμβο της Αθήνας συμβάλαμε για άλλη μια χρονιά στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων στη χώρα, ενώ παράλληλα ενισχύσαμε την αποτελεσματικότητα του δικτύου μας. Οι πρόσφατες διακρίσεις των υπηρεσιών μας στo πλαίσιο διεθνών ερευνών καταναλωτών που εκτελούν οργανισμοί όπως η Skytrax και η Conde Nast Traveler, είναι μια εξαιρετικά σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στην ποιότητα του προϊόντος και των ανθρώπων μας αλλά και στην διεθνή ανταγωνιστικότητα της εταιρείας».

 

Οι επιδόσεις της εταιρείας κατά το 2017, πρόσθεσε ο κ. Γερογιάννης, «μας οδηγούν μέσα στο 2018 να προσθέσουμε στο δίκτυό μας 11 νέους προορισμούς από την Αθήνα, 18 νέα δρομολόγια και συνολικά 700 χιλιάδες επιπλέον θέσεις στο δίκτυό μας για το 2018».

 
Αφήστε το δικό σας σχόλιο....

Όνομα χρήστη:
email:
Σχόλιο:
Listing Options